Velika! No i jedna i druga pogodna su za prehranu dijabetičara. Dok Low Carb znači da koristimo sastojke sa što manje ugljikohidrata ( nema žitarica, kao brašno se koriste mljevene sjemenke, bademi ili kokos ) u Low GI prehrani ne prati se toliko količina ugljikohidrata koliko njihov utjecaj na inzulinsku reakciju. Pa je tako jedna od glavnih promjena kokosov šećer u kolačima, koji, iako ima visok udio ugljikohidrata svojim sastavom ne diže razinu šećera u krvi. U koliko ste dijabetičar korisno je da najčešću namirnicu, a to je kruh, zamijeniš vlastitim uradkom koji pri tome sadrži puno više hranjivih sastojaka od kruha iz pekarnice. Na radionici Niskog GI dobit ćeš informacije kakao jednostavno, bez kvasca, pripremiti kruh i steći osnove za tijesta za pite i kolače koje zatim možeš jesti bez grižnje savjesti. Ako pak želiš skinuti nekoliko kilograma za tebe je LOW CARB radionica sa cijelim nizom korisnih recepata za takvu prehranu. Naravno, ta je radionica također pogodna i za dijabetičare koji promjenu prehrane moraju provoditi u suradnji sa svojim liječnikom jer smanjenjem ugljikohidrata iz prehrane značajno opada potreba za inzulinom.