Što je BAZI

Prema drevnoj BAZI praksi, koja spada u kategoriju kineske metafizike a bazira se na djelovanju 5 osnovnih elemenata u prirodi, svaki je pojedinac rođen sa specifičnom kombinacijom energija koje su vladale u trenutku njegovog rođenja. Te energije daju osnovnu ‘temperaturu’  i model djelovanja svakom od nas i naša su ‘osobna iskaznica’ tijekom cijelog života.
Svatko od nas, svaka stanica, svaki organ…sve unutar nas, posjeduje svoj energetski naboj a njegovim viškom, manjkom ili čak potpunim nedostatkom, javljaju se određeni zdravstveni problemi sa specifičnim pokazateljima čija je krajnja manifestacija definirana snagom cjelokupne kombinacije energija koje se nalaze u karti.

Na osnovu tog drevnog znanja o međusobnoj
interakciji 5 elemenata bazirana je i cjelokupna praksa Tradicionalne Kineske Medicine ( TCM ).  Ta tisućama godina stara istočna  znanja, isto kao i Ayurveda, tibetanska medicina i dr. prenose se generacijama i cjeloživotno su učenje te ih treba ostaviti majstorima obučenim za taj složeni nauk.

Ono što je dostupno nama ostalima, a to je između ostalog i BaZi praksa, može itekako olakšati smetnje izazvane unutarnjim i vanjskim energetskim faktorima koji se manifestiraju kroz razna osjetilna stanja i direktno su povezana s radom naših unutarnjih organa. Jer energija ( Qi ) mora kolati.
Balans je potreban svakom od nas, da li se radilo o sreći, uspjehu ili zdravlju. Bez balansa se osjećamo nesretno, bolesno ili nezadovoljno.
Za potpunu energetsku ravnotežu organizma potrebno je okružiti sebe, svoj prostor pa i svaku stanicu našeg organizma s energijom svih 5 elemenata.
Višak ili manjak korigira se individualno jer svi smo mi različiti. Netko voli slatko a netko ne može živjeti bez kiselog okusa. Vaš je okus definiran elementom vašeg rođenja a pokazatelj da niste u svom elementu je upravo neki od suprotnih okusa koji vam ne pripada.
Kao certificirani BaZi savjetnik i praktičar educirana sam za definiranje energetskog potencijala svakog pojedinca te savjetovanje povezano s korekcijom prehrambenih navika i jednostavnih promjena primjenjivih u svakodnevnom životu.

Za promjenu treba hrabrost.
Prihvatite izazov i upoznajte energetsku stranu sebe, izbalansirajte svoje tijelo, ojačajte svoje zdravlje. Rezultat vas možda iznenadi pa dobijete korisne odgovore i na neka do sada neizrečena pitanja 😉