CATEGORY

DETAILS

Gluten je protein koji se u našim crijevima ponaša poput ljepila, hvata za stijenke crijeva i time ih oštećuje te one postaju porozne i dovoljno tanke da se kroz njih u organizam provlače toksini i niz drugih štetnih sastojaka.

U prehrani modernog doba gluten se nalazi u gotovo svim kupovnim proizvodima, žitaricama, jutarnjim cerealijama i naravno, našim domaćim kolačima koji su obično izrađeni zajedno s masnoćama i šećerom što je ubojita kombinacija za probavni sustav.
Nove studije dokazuju kako je gluten jedan od glavnih uzroka upalnih procesa te niza metaboličkih poremećaja u prehrani 21. stoljeća.
Iz tog je razloga našem organizmu potrebno malo odmora kako bi se regenerirao.

Rawlina torte i kolači ne sadrže gluten i kao takve nemogu se smatrati uzročnikom poremečaja prehrane kod osoba osjetljivih na tu vrstu namirnica.
Zobene pahuljice koje se koriste u nekim od slastica certificirano su bez glutena pa je pretpostavka da su samim time dozvoljene za korištenje kod osoba s osjetljivim probavnim sustavom.

Poklonite si Rawlina slastice ili ih bez straha ponesite na rođendane i party druženja jer čak ni one najzahtjevnije neće ostaviti ravnodušnim.

Lactose free

PREV

Sugar free

NEXT