CATEGORY

DETAILS

Rawlina vodi računa da svi proizvodi budu zdravi i potpuno prirodni stoga niti jedan od proizvoda ne sadrži rafinirane šećere niti bilo koju vrstu umjetnih sladila.
Svi su proizvodi zaslađeni potpuno prirodnim sladom poput kokosovog šećera* ili sirupa agave** iz BIO uzgoja koji u svom sastavu sadrže niz vitamina i minerala te posebno inulin koji se smatra blagotvornim prebiotikom*** za crijevnu floru.

*Kokosov šećer potpuno je prirodno sladilo koji se dobiva od kokosova cvijeta čiji se nektar zagrijava na niskim temperaturama ( do 40 stupnjeva ) a kristali šećera koji se pritom dobiju u sebi sadrže obilje vitamina C i B te željezo, magnezij i cink

**Agavin nektar također je potpuno prirodno sladilo a dobiva se zarezivanjem listova agave starih između 7 i 14 godina. Dobiveni sok se filtrira i zagrijava na niskim temperaturama čime se zadržava hranjiva vrijednost sastojaka od kojih su neki magnezij i D vitamin.
Ovim su sirupom zaslađene sve Rawlina torte i raw čokolade te veći dio kolačića.
Listovi agave su isto tako ljekoviti te se nakon zarezivanja suše i melju u prah koji se također koristi u Rawlina slasticama.

***Prebiotici su vrsta vlakna koja hrane dobre bakterije u našem crijevnom mikrobiomu

Sva navedena sladila imaju nizak glikemijski indeks ( GI ) i pogodni su za dijabetičare.

Gluten free

PREV

Low GI

NEXT